Skrivresa till Capri

skrivresa till capri

Jag har själv aldrig varit på Capri men tänkt flera gånger att jag vill söka vistelsestipendiet i Villa San Micheles gästhem. Det är bara öppet för stipendiater, men nu finns en unik möjlighet för en liten grupp att komma dit på skrivkurs. Jag håller i kursen; medverkar gör också villans skrivande intendent Kristina Kappelin.

För mig är detta ett extra roligt projekt, eftersom Amicheitalia är min kära kusin Hildas företag. Ett företag som tog en rejäl smäll i samband med pandemin, men som nu reser sig med spännande, exklusiva projekt som detta. Hilda har bott i Rom i nästan tjugo år, och där lärde hon känna Kristina Kappelin och nu har dessa tre skånska damer kokat ihop den här resan. I somras satt Hilda och jag och svettades i vår mormors gäststuga (sommartid fungerar den som Amicheitalias kontor) i möten med Kristina på datorskärmen. Nästa vecka ska vi ”ses” igen för att planera detaljerna kring resan. Kursupplägget kommer, som alla mina kurser, att bygga på att hitta en inre motor för det egna skrivandet, att utforska sitt varför och att göra skrivövningar som släpper på krav och prestation. Att komma iväg för att skriva så här attraherar många, så kursen passar alla oavsett nivå. Utrymme för eget skrivande blir det också, och Kristina kommer att berätta om sitt skrivande.

Resan blev så gott som fullbokad innan jag hann så mycket som andas om den, men om du är intresserad, kontakta Ola på Mejt. Om intresset fortsätter att vara så stort som nu blir det kanske fler tillfällen. 🙂

Mer om resan här.

Scroll to top