Handledning i självbiografiskt skrivande

handledning i självbiografiskt skrivande

Något jag vill ägna mig mer åt 2022 är personlig handledning. Först ut är ett erbjudande om handledning i självbiografiskt skrivande.

Jag coachar dig i ditt självbiografiska skrivande, oavsett om du skriver för din egen personliga utveckling, om du vill ge ut en självbiografi på egen hand eller via traditionell utgivning, eller om du vill skriva autofiktion eller fiktion som innehåller självbiografiskt stoff.

Vad innebär då handledning i skrivande?

Min egen handledare är Therése Granwald. Hon har sedan i somras hjälpt mig få klart mitt romanmanus. I februari ska det skickas ut till förlag. Vår handledning går till så här: jag skickar henne text en gång i månaden, sen träffas vi och hon ger mig massor av värdefull feedback. Vi kommer också överens om vad jag ska skicka in till nästa gång. Förutom att Therése är oerhört kunnig och lyhörd ger alltså handledningen mig något jag verkligen behöver i min skrivprocess: deadlines. Den handledning jag nu erbjuder kommer att följa det här upplägget, som jag tycker fungerar bra. I grundpaketet ingår fyra textinlämningar/handledningstillfällen samt ett introducerande, kortare möte. Allt sker online.

Varför erbjuder jag handledning i just självbiografiskt skrivande?

I det självbiografiska skrivandet möter mitt intresse för välmående och personlig utveckling min stora passion för text, skrivande och litteratur. Jag är övertygad om att varje människa har en berättelse som är värd att berätta. Och att när vi berättar, händer något med oss. Vi utvecklas, vår självkännedom ökar, liksom vårt välmående. Dessutom tror jag att det självbiografiska skrivandet har extra mycket att vinna på handledning: vi har blinda fläckar när det gäller vår egen historia, och vi har helt naturligt bara ett perspektiv. I handledningen bidrar jag med ett utifrånperspektiv som hjälper dig både att tränga djupare in i din historia och att skildra den på ett sätt som blir intressant för andra.

Skrivandet blir av

En annan passion jag har är rutiner och struktur för skrivandet. Jag har blivit väldigt bra på detta, av en anledning… jag vågar nästan lova att jag provat alla knep som finns! Här kan jag coacha och hjälpa dig hitta ett sätt att skriva som passar just dig. Som får plats i ditt liv, just nu, utifrån dina förutsättningar. Jag lovar att alla som vill kan göra plats för skrivandet i sitt liv. (Jag håller även en veckokurs som handlar bara om detta på Fridhems folkhögskola i sommar.)

All information om handledningen hittar du under skrivarkurser.

PS.

Jag har satt ihop ett paket som förhoppningsvis ska göra det lättare att anlita mig. Om du har frågor eller synpunkter på upplägget får du jättegärna höra av dig till mig. Jag är flexibel och öppen för alternativa upplägg!

Scroll to top